Omgeving

Activiteiten

Forestia: avonturen in het hart van het bos

Forestia biedt twee belangrijke activiteiten, een dieren- en een avonturenpark en voldoet aan de behoeftes van jong tot oud. Beleef een onvergetelijke dag met familie, vrienden of collega's ...

Dierenpark

In het dierenpark, geprivatiseerd in maart 2002, ontdekt u de dieren afkomstig uit de directe omgeving en die in semi-vrijheid leven. Meer dan 40 hectares en bos en vlaktes herbergen zo'n 300 verschillende dieren en een dertigtal soorten.

Avonturenpark

Het avonturenpark, geopend in maart 2007, is toegankelijk vanaf 4 jaar en biedt een wandeling door de bomen, waarbij je kennismaakt met het bos en haar bewoners. Maar het zorgt ook voor een herontdekking van jezelf door het afleggen van een prestatie van formaat met een avontuurlijk tintje! Je hebt de keuze uit 9 parcours door de bomen heen, waarbij je te maken krijgt met meer dan 100 obstakels voor jongere en oudere, sportievelingen of asportievelingen (voor kinderen vanaf 4 jaar en ouder) en een gigantisch kabeltouw van 120 meter!

Vergeet niet de grote speeltuin, de mini-exposities en de Forestbar te bezoeken!

Forestbar

Forestbar is de naam van het restaurant. Het restaurant vormt het hart van Forestia, staat open voor alle bezoekers en biedt een seizoenskaart voor alle budgetten! Het overdekte terras kijkt uit op de speeltuin, van waaruit u de dieren bekijkt en een oogje op uw kinderen kunt houden.

Op donderdag- en zaterdagavond is deze speciale plek geopend voor alle liefhebbers van goede maaltijden (gedeeld of niet), muziek, bier, wijn 'biologisch' (of niet), een goede sfeer, concerten ....

Het is ook een ideale locatie om een evenement te organiseren, ongeacht wat voor evenement: verjaardagen, communies, familiefeesten, bedrijfsbijeenkomsten .. Aarzel niet om hiervoor contact met ons op te nemen.

Prijs

De entreeprijzen (incl. entree in het dierenpark) zijn als volgt:

 • Volwassenen: € 26,00
 • Senioren: € 24,00
 • Junioren 12+: € 23,00
 • Kinderen 8 - 11: € 16,00
 • Kinderen 4 - 7: € 13,50

Bij vertoning van een bewijs dat u in Hotel Verviers verblijft kunt u profiteren van de groepskorting die in Forestia geldt!

 • Volwassenen: € 24,00
 • Senioren: € 22,50
 • Junioren 12+: € 21,00
 • Kinderen 8 - 11: € 14,50
 • Kinderen 4 - 7: € 12,50
Spa Francorchamps Circuit

Op minder dan 20 km van het circuit

Op 30 km van Luik en binnen 20 km van Spa-Francorchamps, aan de poort van de Venen, verwelkomt het nieuwe Hotel Verviers, uit de Van der Valk-keten, u sinds 1 augustus 2009.

De locatie is strategisch. Dicht bij de E42, het Ardennes Outlet Center, een bioscoopcomplex en niet ver van het stadscentrum, biedt het nieuwe vier sterren hotel u service van een hoge kwaliteit in een infrastructuur aangepast aan de eisen van zakenreizigers en vakantiegangers.

Het Circuit van Spa Francorchamps is gelegen in een prachtige omgeving, met een keur aan activiteiten voor de bezoekers:

Uitstapjes in de natuur, een kuuroord, culturele activiteiten, musea, attractie parken, enz...

Kom met uw gezin, blijf enkele dagen, u zult er geen spijt van hebben !

Voor meer informatie: http://www.spa-francorchamps.be

Golf

In de omgeving van Verviers vindt u de volgende golfbanen: Golf d'Henri-Chapelle, Royal Golf de Spa en Golf du Haras.

Raadpleeg onze golfarrangementen om te profiteren van onze voordelige prijzen op de greenfee.

Wandelen

In de omgeving van Verviers zijn er talloze wandelingen te ontdekken. Of het nu in de Hoge Venen is, langs het Signaal van Botrange, of door de mooiste dorpen van Wallonië, er zijn genoeg bezienswaardigheden in de regio!

U kunt terecht bij de receptie van het hotel voor informatie en een complete kit met alle nodige documentatie.

Mountainbiken

'Lijn 38' is de oude spoorlijn die het Land van Herve doorkruist en die ooit Chênée met Plombières verbond. Geïntegreerd in het RAVeL netwerk, is het een van de mooiste groene wegen van België, voorbehouden aan wandelaars, joggers, ruiters en mountainbikers. Indien u dit wenst, kunt u bij het VVV-Pays de Herve mountainbikes en andere fietsen huren om lijn 38 te volgen. ( http://www.ligne38.be/locationdevelos.html )

Routesuggesties in de Oostkantons

 • Tour van het meer van Eupen: 14 km
 • Het circuit van het land van Eupen: 31 km
 • Langs de Geul: 23 km
 • Circuit tussen de stuwdammen van de Gileppe en de Vesdre: 36 km
 • Rond het meer van de Gileppe: 16km (zonder auto)
 • Het circuit van het land van St. Vith: 27 km
 • Het circuit van de molens van de Our: 33 km
 • De Ourroute, vanaf de bron tot aan het drielandenpunt: 44 km

Routebeschrijving verkrijgbaar bij de receptie.

Survival

Wij hebben contacten met een bedrijf dat gespecialiseerd is in de organisatie van sportieve evenementen, zowel voor ondernemingen als voor particulieren of groepen.

De kwaliteit van dienstverlening en materialen die u ter beschikking worden gesteld is onze eerste zorg. Ons hoofddoel is om u te helpen bij het slagen van uw evenement.

Avontuur, kajakken, klimmen, mountainbiken, abseilen, helikopter, dropping, steppen, 4x4, paard, reptielen, reflectie, raften, boogschieten, paintball, quads, karting, tenten, accommodatie, teamgeest, wandeltochten, ontdekkingen, grotonderzoek, parasailing, ...

De mogelijkheden zijn eindeloos voor een onvergetelijke tijd in de Ardennen! De watervallen van Coo zijn vlakbij het circuit van Spa Francorchamps.

Voor een dag of een weekend, uw outdoor avontuur wacht op u!

Shopping

Winkelcentrum

Direct naast Hotel Verviers vindt u een geheel nieuw winkelcentrum, waar u de volgende winkels vindt:

 • Décathlon
 • JBC
 • Maison du Monde
 • Dreamland
 • Marques à suivre
 • Kruidvat
 • en nog veel meer ..
Wandelroutes

Vanuit Verviers

Het parcours Des Fontaines

Praktische informatie:

 • Vertrekpunt: Rue J. Cerexhe (vanuit de dokken)
 • Afstand: 4 Km
 • Tijdsduur: 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
 • Details: www.paysdevesdre.be

Het parcours "je file en ville"

Praktische informatie:

 • Vertrekpunt: Rue J. Cerexhe (vanuit de dokken)
 • Afstand: 6 Km
 • Tijdsduur: 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
 • Details: www.paysdevesdre.be

Bekijk ook zeker de site van Mr Jérôme: http://www.marcel-jerome.be/

Karting

De karting in Eupen biedt u verscheidene formules aan:

http://www.eupenerkarting.be/fr/eupener-karting/link/

Parachutespringen

Zin een 1ste klas weekend in de Ardennen?

Dan is dit VIP-arrangement iets voor u!

Een mix van comfort en avontuur. De ideale gelegenheid om te wandelen, u te herbronnen en een maximum aan sensaties te beleven. Daarvoor gaan we richting Skydive Spa, het grootste parachutecentrum van België. Hier kunt u uw bon inruilen voor een tandemsprong, geldig voor één persoon. 
 
Na de uitleg gaat u aan boord van het vliegtuig dat u tot op 4000 meter hoogte brengt. De deur gaat open en, goed vastgemaakt aan uw begeleider, maakt u een vrije sprong van 45 seconden. Het enige wat u moet doen is genieten. Een flinke dosis adrenaline maakt u gelukkig. U straalt en beseft dat u iets geweldigs hebt meegemaakt.

Paintball

Nieuw tegenover het hotel Verviers op ons privéterrein.

Het grootste paintballveld van België.
 
In het hart van Verviers, op de oude site van de wolindustrie, ontvangen wij u voor een paintballsessie in een unieke omgeving.  

Benodigdheden
We zijn afgestapt van het Co2-systeem en hebben gekozen voor het revolutionaire systeem van geperste lucht. Zo kunt u paintball spelen bij elk soort weer met blijvende kwaliteit en plezier. De paintball guns en maskers die wij aanbieden, zijn de beste van de markt. GUN « typmann 68», masker «JT Spectra». Wij adviseren om oude kleding en schoenen te dragen tijdens het spel, zodat u zich meer op uw gemak voelt. Als u die niet heeft, bieden wij u gratis een katoenen pak aan. 
 
Prijs
sniper commando VIP
2 u 30 25 € 48€ 1125 €
incl. 100 kogels 500 kogels 5500 kogels
extra kogel 100 > 8€ 100 > 8€ 100 > 8€

VIP-programma met exclusiviteit van het paintballterrein en 5500 kogels voor een groep van maximum 45 personen 990 € (groepsarrangement)
 
Locatie
Afspraak op de parking van hotel Verviers, vandaar vertrekken wij te voet naar het paintballterrein net tegenover het hotel. 
 
Omkadering
Na de veiligheidsbriefing over paintball en we zeker zijn dat iedereen heeft begrepen dat het dragen van een veiligheidsmasker gedurende de hele spelperiode noodzakelijk is, bieden we u verschillende spelen en scenario's aan, gebaseerd op de groepscommunicatie en -strategie.


Spelen:
De vlag, de mutant, de president, de gevangenis, de dokter, ... 
 
Het staat u vrij om de gekste scenario's te verzinnen! Wij staan open voor al uw ideeën.

We adviseren oude kleren en schoenen te dragen tijdens het spel, u zult zich veel meer op uw gemak voelen. Als u die niet heeft, bieden wij gratis een katoenen pak aan.

Ga naar:

http://www.paintball-verviers.be/

http://www.eventonline.be/fr-16033-15320-nouveau-face-224-lhotel-verviers-sur-notre-terrain-priv233.html