Van der Valk Hotel Verviers

Zalen

Trouwen in hotel Verviers

Gelegen aan de poort van de Belgische Ardennen en op 20 kilometer van Luik, is Hotel Verviers de perfecte locatie voor uw bruiloft!

Wij versieren uw zaal zoals u het wenst, naar uw eigen smaak. Of het nu gaat om bruidsboeketten of tafelstukken, u beslist! Verse bloemen geven uw feest een extra feestelijk tintje.

Menu "Rose" aan € 65,00 p.p.

Amuses

  • Runderbouillon met koriander, julienne van truffel
  • Crème van Mechelse asperges, brunoise van asperges
  • Gegrilde Sint-Jakobsschelpen, brunoise van courgettes
  • Langoustines met Sherry, tomaat met bieslook

Koude voorgerechten

  • Carpaccio van rode tonijn met rode Sechuan pepe, limoenvinaigrette met Virgin Olive Oil
  • Salade van rivierkreeften en blokjes van verse groente, vinaigrette van rivierkreeften coulis
  • Babykreeft met herfstsalade, zeekraal met witte asperges en vinaigrette
  • Gebakken glaceerde Mechelse asperges met balsamicoazijn en oester van gebakken ganzenlever

Warme voorgerechten en vis

  • Mechelse asperges:
    Op z’n Vlaams, met gerookte zalm, witte botersaus, gebakken met truffeljus,
    gepocheerd ei en mousselinesaus
  • Een waaier aan langoustines op een bedje van courgettes in verschillende kleuren, waterkers met verse kruiden
  • Combinatie van kreeft à la nage met prei,
  • Kaviaarroom en koraal van kreeft en platte peterselie

Hoofdgerecht

  • Gebraden kwartelborst op kookvocht met dragon, bolletjes van aardpeer en zacht zure room
  • Combinatie van kalfsfilet, zwezerik en ossenstaart in boter met verse kruiden
  • Hammetje van gevogelte met een truffelemulsie en oude Porto

Warme desserts

  • Een gratin van rode vruchten
  • Sabayon met bosbessenlikeur

Koude desserts

  • Schaal van sorbets met vers fruit, frambozen coulis en verse munt
  • Rode vruchten soep, geparfumeerd munt en ijs van bittere amandelen
Menu "Amarilys" aan € 75,00 p.p.

Amuses

  • Andalusische Gazpacho (koude soep)
  • Vichyssoise (koude soep)
  • Zalmtartaar, gribiche saus
  • Gebakken scampi’s met kruiden,
  • Escalope van zwezerik met mosterdsaus van Meaux, duxelle van champignons

Koude voorgerechten

  • Zalmtartaar met St. Jakobsschelpen en roze peper, dikke lichtzure room met Iranese Kaviaar
  • Rundscarpaccio met olijfolie van Les Baux de Provence, Parmezaan snippers met bieslook
  • Kreeft met wijnperziken, mesclun met een emulsie van Lieflijke Zonde
  • Escalope van kalfszwezerik à la meunière met boschampignons, sesamzaadstengels met witte botersaus en porto

Warme voorgerechten en vis

  • Escalope van gebakken ganzenlever, compote van geglaceerde rabarber met frambozenazijn
  • Bar de ligne met aromatische kruiden, zachte witte boter saus met brunoise van groenten
  • Gebakken langoustines met gesneden tomaten, verse dragon, een nestje van verse pasta en inktvis
  • Courgettebloemen gevuld met schaaldieren en coulis van krab

Hoofdgerecht

  • Stoofpot van kalfszwezerik met bonenkruid, sperziebonen en spinazie
  • Roulade van Mechelse koekoek en sla met kookvocht
  • Jonge duif van Anjou gevuld met zwarte truffels van Périgord, karamel van oude porto en boter
  • Gegrilde lamskoteletjes met Provençaalse groenten, pesto saus en verse pasta
  • File van eend met verse vijgen, gebakken aardappelen met rozemarijn en bigaradesaus

Kaas

  • Warme Chavignol geitenkaas met acaciahoning op een wentelteefje met noten en een bedje van rucola

Koud dessert

  • Bladerdeeg hapje met geitenkaas op een bedje van samengestelde salade met Luikse siroop, met gekonfijte tomaten of met kruiden
Menu "Lilas" aan € 79,00 p.p.

Amuses

  • Gegrilde St. Jakobsschelpen, brunoise van courgettes
  • Vichyssoise (koude soep)
  • Zalmtartaar, gribiche saus
  • Escalope van kalfszwezerik met mosterdsaus van Meaux, duxelle van champignons

Koude voorgerechten

  • Ravioli met kreeft en licht gebonden aspergesoep
  • Verse sint-Jakobsnoten, groetenspaghetti in olie en een drupje citroensap
  • 6 oesters van Marennes-Oléron “Fine de Claire” gegratineerd met mierikswortel
  • Ballottine van rivierkreeftjes en gerookte zalm met licht gebonden groene koolsoep
  • Taartje van gemarineerde langoustines en gekonfijte tomaten
  • Witte asperge rolletjes met zwarte truffel vinaigrette
  • Gebakken halve kwartel met tijm, emulsie van rode aalbessen en pijnboompitten
  • Ravioli van getruffeerd jong konijn met een crème van groene linzen

Hoofdgerechten – Vlees

  • Eendenborst met citrusfruit, gestoofde witlof en aardappelrösti
  • Kwartel gevuld met ganzenlever, druiven, peulen en gratin Dauphinois
  • Gebakken kalfsrug, stamppotje van aardappelen, rolletjes van prinsessenbonen en portosaus
  • Kalfshaas met morillesaus, gebakken bosgroenten en zachte aardappelen
  • Ossenhaas Rossini

Hoofdgerechten – Vis

  • Om en om gegrilde zalm met sesamzaad, julienne groenten en aardappelrösti
  • Filet van zeebaars, piperade van groenten en courgettemuffin
  • Reuze gamba’s, groenten risotto en chorizo met Spaanse peper van Espelette
  • Filet van rode tonijn om en om gebakken met groene linzen en een vleugje soja
  • Rug van gebakken kabeljauw met tijm en een stamppotje van aardappelen met olijven
  • Bundeltje van kreeft met morilles en Chinese kool
  • Gebakken kreeft (450 gr) en vanille met seizoensgarnituur (prijs volgens de markt)

Supplement van € 15,00 p.p.

Hoofdgerechten - Wild (seizoen)

  • Gebakken fazantenborst met vergeten groenten en gesmoorde witlof
  • Gebakken duivenborst, karamel van balsamicoazijn en risotto van wilde champignons
  • Hinde filet op een bedje van wilde champignons en krokante aardappels
  • Filet van jong everzwijn, gekarameliseerde groenten, honing, soja en een mousseline van aardperen

Desserts

  • Verfijnd kaasbordje
  • Koude soep van exotische vruchten met Bourbon vanille
  • Crême brûlée met Bourbon vanille
  • Crumble van rabarber en rode vruchten
  • Peer gepocheerd in rode wijn met kruiden en kaneelijs
  • Zandgebakje met citroen en frambozen coulis
  • Fontainebleau naar een coulis van aardbeien
  • Trio van huis gemaakte fruit reducties
  • Bordje van rode vruchten, sorbet en amandelmelk
  • Zacht warme chocolade met vanille-ijs
  • Fijne taart met « verrukking van de aardbei » en coulis van aalbessen
  • Chocoladecharlotte met sinaasappelschilfers
  • Soesjes met ijs en warme chocoladesaus
  • Grootmoeders appeltaart met slagroom en Bourbon vanille
  • De trio van pistache en frambozen tiramisu, chocolademousse en aardbeienijs