Van der Valk Hotel Verviers

Restaurant

Onze kaart

Koude voorgerechten

Bladerdeeg bakje van ganzenlever en vijgen
met oude balsamico, kweepeergelei 20,50€
(+2€ menu)
Runderhaas in tartaar, dikke truffelcrème, knapperig bintje 19,50€
(+1€ menu)
Mul met verse kruiden, marmelade van gekonfijte groenten 18,50€
Carpaccio van langoustines met citrusvruchten,
yuzu-gelei, pana cotta met waterkers 19,00€

Warme voorgerechten

Red Label zalm, eenvoudig gekookt, emmental-soufflé,
gerookte knoflookcoulis 19,50€
(+1€ menu)
Open ravioli, boschampignons in bouillon, blokjes foie gras 20,50€
(+2€ menu)
Crèmesoep van pompoen, ei, pistachenoten, spek 18,00€
Gegrilde octopus, paprika, spruitjes, aardappelshuim, limoen 18,50€

Vleesgerechten

Ossenhaas “Rossini”, toast, confijt, gemengde jonge sla,
dikke frietaardappel 30,50€
(+6€ menu)
Steak van Uruguay-rund dat in de oven is gegrild, romige pastinaak,
boschampignons, vleesjus (min 2 pers.) 39,50€
(+12€ menu)
Het speenvarken gebakken op lage t°, rode rijst van Camargue
met jonge groenten, peperkoek espuma 25,00€
Kalfskroon rosé gebakken met gepureerde vitelotte
en een romige portosaus 26,50€
(+1€ menu)

Visgerechten

Gebakken kabeljauw met zeewierboter, erwtenpuree,
sinaasappelschilfers 24,50€
Zeetong «500g» gebakken in Herve boter en peterselie aardappels 33,00€
(+8€ menu)
Grijze brasem, garnaal en snijbiet, gebakken aardappeltjes,
witte wijn roomsaus 26,50€
(+1€ menu)
Koolvis, tartaar van gekonfijte groenten,
zee-egelsap, kokkels, peterselie-gelei 25,50€

Wild suggesties

VOORGERECHT


Duo van wildkroketten, cantharellen, geroosterd brood, cranberrysaus 13,00€
Carpaccio van ree, walnotenvinaigrette, rood fruitgelei,
balsamico-mayonaise 18,50€


GERECHTEN


Het wildstoofpotje van onze jagers, everzwijn en herten, gepocheerde peren
met veenbessen, aardappelkroket en gemengde salade 22,00€
Eend serveerd rosé, butternut mousseline, schorseneer in room,
honing vijgen, wiljus 24,00€
Hertenfilet, uitjes, spek en champignons gerookte pastinaakcoulis 29,50€
(+5€ menu)

Vegetarische gerechten

Gebakken noedels met groenten en tofu 16,00€
Courgette gevuld met fijne groentjes, basmatirijst en tomatensaus 15,00€
Cannelonis met spinazie en ricotta, gegratineerd  16,00€
Vegetarische hamburger, cocktailsaus, courgette en gedroogde tomaten  16,00€

Desserts


Trio van sorbet, mandarijn, peer, ananas 8,00€
Crème brulée met aroma van tonkabonen 9,50€
Zwarte Woud taartje op nieuwe wijze: kersensorbet,
kersengelei, chocoladeschaafsel en meringuettes 9,00€
Bladerdeeg met kaneel geparfumeerde peer en amandelmelkijs 9,50€
Coup colonel met limoen sorbet en vodka 9,00€
Sabayon met rode vruchten en een bolletje vanille ijs 11,00€
(+2€ menu)
Instant chocola: duo van chocolade en vanille mouse, chocolade muffin,
lauw warme brownie en een bolletje Belgische chocolade ijs 11,00€
(+2€ menu)
Chocolade taartje met een warme chocolade hart,
rood fruit en een bolletje vanille ijs 9,50€
Kaas plankje van onze kaasboer 10,00€
Irish-italian of french koffie 8,50€