Van der Valk Hotel Verviers

Restaurant

Onze kaart

Koude voorgerechten

Zalm op drie wijze, gravadlachs, tartaar, om en om gebakken en gerookt  19,50€
Gemarineerde brasem “ceviche”, krokantje met sesam, citroengranita  18,00€
Ontdekking rond de mozzarella-tomaat in verschillende texturen  17,50€
Kalfsvleesreepjes, gekookte en rauwe groenten, cashewpesto  18,50€

Warme voorgerechten

Grote gegrilde garnalen met boter en Espelette, paprika cappuccino en curry slagroom  20,50€
Knapperig gebakken kalfszwezerik, gekarameliseerde peren en ciderreductie Stassen  20,50€
Als in een pita, op lage temperatuur gegaard varkensvlees, barbecuesaus, witte kool en jonge scheuten  18,00€
Geroosterde coquilles, chorizovinaigrette, mangogelei  19,50€

Vleesgerechten

Runderhaasreepjes, champignonrisotto met “banyul”saus  29,50€
Gestoofde konijnenbout met Wohrmann’s bier en pruimen groenten in boter.   22,00€
Runderribstuk 1 kg «tomahawk di fassona» huisgemaakte friet en seizoensgroenten bearnaise, voor 2 pers.   39,50€/pers.
Pluma Iberico rosé gebakken, wilde asperges,  aardappelpuree en champignons, braadjus  39,50€

Visgerechten

Zeebaars met rivierkreeften, citroenboter en puree van zeewier  25,00€
Gegrilde snoekbaars met groene asperges en parmezaan  espuma van spek en gestoofde uien  24,50€
Zeevruchten met lichte Pastis-roomsaus, grote mosselen,   gamba’s, sint-jakobsschelpen, scampi’s en gestoofde venkel  28,00€
Gebakken zeetong meunière «500gr» met Herve-boter en peterselie-aardappels  33,00€

Asperges suggestie

Voor - of hoofdgerecht

Rolletjes van asperges met gerookte zalm, citrus roomsaus 18,00€
Vlaamse asperges met boter uit het land van Herve en Gandaham 18,00€
Aspergesmousseline, zalmblokjes gebakken met honing 18,50€
Ravioli met tarbot en witte aspergespunten, coulis van waterkers 19,00€


+ 5.00 €- voor hoofdgerecht

Hoofdgerechtengerechten


Runderhaas , linguine met groene – en witte asperges,
rode wijnsaus 32,00€
Geabakken kalfszwezerik met zoete wijn, asperges
en gekarameliseerde worteltjes 28,00€
Gegrilde brasem, flan van asperges, saffraansaus met garnalen 26,00€

Vegetarische gerechten

Gebakken noedels met groenten en tofu 16,00€
Courgette gevuld met fijne groentjes, basmatirijst en tomatensaus 15,00€
Cannelonis met spinazie en ricotta, gegratineerd  16,00€
Vegetarische hamburger, cocktailsaus, courgette en gedroogde tomaten  16,00€

Desserts

Zelfgemaakte rode vruchten crumble met vanille-ijs9,50€
Klein taartje met vijgen en pistachenoten, amandelmelkijs   9,00€
Trio van sorbet, lychee, passie, framboos  8,00€
Crème brulée met gekonfijte sinaasappels en donkere chocoladeschilfers  9,00€
Coup colonel met limoen sorbet en vodka  9,00€
Sabayon met rode vruchten en een bolletje vanille ijs  11,00€
Instant chocola: duo van chocolade en vanille mouse, chocolade muffin, lauw warme brownie en een bolletje Belgische chocolade ijs  11,00€
Chocolade taartje met een warme chocolade hart, rood fruit en een bolletje vanille ijs  9,50€
Kaas plankje van onze kaasboer  10,00€
Irish-italian of french koffie  8,50€